Tweet..Tweet..

23 Mayıs 2011 Pazartesi

Tabletler

Birkaç gündür bu teknoloji harikalarını araştırıyorum. Nedir ne değildir diye.... Sanırım  Apple tablet çıkarınca diğer teknoloji devleri de çorap söküğü gibi devamını getirdiler. Evet  burada bahsedeceğim konu TABLETler.

Piyasada en çok rağbet gören tabletler elbette ki Apple iPad oluyor. Ardından Samsung Galaxy Tab geliyor. 

İncelemelerime göre iPad in ilk versiyonunda flash uygulamalarını desteklemiyordu. Kamerası yoktu. Samsung Galaxy ile kıyasladığımızda Samsung Galaxy Tab de hem kamera hem flash desteği hem de kamera flash'ı olduğunu görüyoruz. Samsung Galaxy Tab, iPad e göre daha hafif ve küçük.


Ama sanırım Samsung Galaxy Tab de çok kasılma ve donma oluyormuş. Bir


Gelelim iPad 2 ye... Öteki tablet tasarımına göre daha gelişmiş bir tablet çıkıyor karşımıza. Çift kameraya sahip ve hızı a5 çip çift çekirdekle 2  katına katlanmış ve Apple firması ilk defa modele özel kılıf geliştirmiş. Bu kılıf uzay elbisesi yapımında kullanılan malzemeden yapılmış ve kılıf kapatıldığında tablet de UYKU MODUna geçiyormuş. Ağırlığı 680 gramdan 590 grama indirilmiş ve 5 mm inceltilmiş.


Tablet dünyasının üreticileri arasında Motorola, Mobee ve Reeder firmaları da var.


Bu üreticiler arasında en dikkat çekeni Mobee Nett Tablet oldu. Çünkü cazip olan fiyatı ve ortalama derecede olan kalitesi ile ilgi odağı haline gelmiş durumda.


                                              "THE END"



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder